VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

                    Η καρδιακή προσβολή είναι περισσότερο επικίνδυνη στις γυναίκες



Όσον αφορά τις καρδιοπάθειες, οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο εντατικά θεραπευτικά σε σχέση με τους άντρες.


Μεγάλη έρευνα ανακάλυψε ότι μεταξύ των ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή, οι γυναίκες είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε αγγειογραφία για τον εντοπισμό αποφράξεων στα αγγεία ή αγγειοπλαστική για τον καθαρισμό τους. Οι γυναίκες είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας σε ένα μήνα από καρδιακή προσβολή σε σχέση με τους άντρες, ανέφερε η έρευνα.


Όπως δήλωσε ο Dr. Francois Schiele, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Besancon, στη Γαλλία, η έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως η θνησιμότητα στις γυναίκες ασθενείς θα μπορούσε να περιοριστεί με τη χρήση περισσότερο επεμβατικών τεχνικών.


Ο Schiele, που παρουσίασε την έρευνα στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ατλάντα, δήλωσε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όλες τις συνιστώμενες μεθόδους, περιλαμβανομένων και των επεμβατικών.


Ορισμένες προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης υποδείξει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια σε σχέση με τους άντρες, αλλά δεν είναι σαφής η αιτία. Ενδεχομένως ευθύνονται βιολογικές διαφορές, αλλά υπήρξαν και σημαντικές διαφορές στη θεραπευτική αγωγή που έλαβαν οι γυναίκες.


Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία περισσότερων των 3.500 ασθενών που ακολούθησαν αγωγή για καρδιακή προσβολή μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Δεκεμβρίου 2007.

Οι γυναίκες, που αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερες από τους άντρες κατά μέσον όρο και είχαν περισσότερα προβλήματα υγείας.


Στις πιο σημαντικές έρευνες για την καρδιοπάθεια, η πλειοψηφία των ασθενών ήταν άντρες.

Η γαλλική έρευνα ανακάλυψε ότι οι γυναίκες έλαβαν λιγότερο αποτελεσματικές θεραπείες για καρδιακή προσβολή και είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την αρχική νοσηλεία και τον επόμενο μήνα.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες είχαν 57% περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε αγγειογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου