VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

                                Η ευτυχία απομακρύνει τις καρδιοπάθειες


Το να είναι κάποιος ευτυχισμένος και να παραμένει θετικός μπορεί ενδεχομένως να απομακρύνει την καρδιοπάθεια, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 1.700 ανθρώπων σε διάστημα 10 ετών και ανακάλυψαν ότι όσοι ήταν περισσότερο αγχωμένοι και εμφάνιζαν κατάθλιψη αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η ευτυχία είναι προστατευτική αλλά δηλώνουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθούν να διασκεδάζουν. Ωστόσο, ειδικοί υποδεικνύουν ότι τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να είναι περιορισμένης χρησιμότητας, καθώς η προσέγγιση ενός ανθρώπου στη ζωή συχνά είναι βαθιά ριζωμένη.


Στην έναρξη της έρευνας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘European Heart Journal’, οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για αισθήματα που κυμαίνονταν από εχθρικότητα και άγχος μέχρι χαρά, ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Τους δόθηκε κλίμακα πέντε σημείων, για να δηλώσουν το επίπεδο θετικών συναισθημάτων.


Στο τέλος της ανάλυσης, 145 άνθρωποι είχαν εμφανίσει καρδιοπάθεια-λιγότεροι από 1 στους 10. Ωστόσο, για κάθε αύξηση στην κλίμακα ευτυχίας υπήρχε χαμηλότερος κίνδυνος εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 22%.


Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερες συνήθειες ύπνου, είναι λιγότερο ευάλωτοι στο στρες και περισσότερο ικανοί να προχωρούν μετά από δύσκολες εμπειρίες. Όλα τα προηγούμενα επιβαρύνουν τον οργανισμό. Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Karina Davidson, θεωρεί πως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, αλλά παρόλα αυτά συνιστά να προσπαθήσουν να αποκτήσουν οι άνθρωποι περισσότερο θετική στάση.


Δήλωσε ότι οι άνθρωποι συχνά περιμένουν την άδεια των διακοπών για να διασκεδάσουν, ενώ θα πρέπει να αναζητούν τη χαρά καθημερινά. Αν σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία αλλά δεν το καταφέρνετε θα πρέπει να εξοικονομήσετε 15 λεπτά για να διαβάσετε, δήλωσε. Αν το περπάτημα ή η μουσική βελτιώνει τη διάθεσή σας θα πρέπει να ενσωματώσετε αυτές τις δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας. Πρόσθεσε πως το να περνά κάποιος καθημερινά μερικά λεπτά χαλάρωσης και ευχαρίστησης είναι σίγουρα ωφέλιμο για την ψυχική υγεία και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει και τη σωματική υγεία.


Η νέα έρευνα δεν είναι η πρώτη που υποδεικνύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ευτυχίας και της υγείας. Ωστόσο, η Ellen Mason, από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας θεωρεί ότι τέτοια σχέση μπορεί να είναι περιορισμένης αξίας. Όπως δήλωσε, η βελτίωση της διάθεσης δεν είναι πάντα εύκολη και έτσι δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατόν να αλλάξουν τα φυσιολογικά επίπεδα θετικότητας.

Ο καρδιολόγος Iain Simpson, της Βρετανικής ‘Ενωσης Καρδιαγγειακών νόσων συμπλήρωσε ότι παράγοντες όπως η μείωση της χοληστερόλης και του διαβήτη είναι περισσότερο σημαντικά όσον αφορά τον περιορισμό των καρδιοπαθειών. Ωστόσο τελικά οι καρδιοπάθειες παραμένουν ο μεγαλύτερος δολοφόνος στη Βρετανία και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει δεν θα πρέπει να αγνοείται, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου