VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

                   Πράσινο τσάι και πράσινο μήλο, συνδυασμός-ασπίδα για την υγεία



Ο συνδυασμός πράσινου τσαγιού και πράσινου μήλου μπορεί να καλυτερεύσει την υγεία μας. Οπως αναφέρει αμερικανική έρευνα, ο συνδυασμός αυτός προσφέρει σημαντικά αποθέματα αντιοξειδωτικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό, δημιουργώντας δυνατή ασπίδα με στόχο την καλύτερη υγεία. Εξάλλου, βοηθά και στην αντιγήρανση. Προσθέτοντας εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε αφυδατωμένα μήλα επιτυγχάνεται ο τετραπλασιασμός των αντιοξειδωτικών ουσιών. Παράλληλα, το χρώμα του μήλου ενισχύεται από το απόσταγμα, προλαμβάνοντας έτσι το μαύρισμα που θα είχε υποστεί διαφορετικά.


Τα παραπάνω είναι προϊόν έρευνας της γιατρού Βέρα Λαβέλι. Μαζί με τους συνεργάτες της πρόσθεσε σε κομμάτια μήλου αποστάγματα από πράσινο τσάι και παρατήρησε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες τετραπλασιάστηκαν. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι τα επίπεδα των ωφέλιμων ουσιών έμειναν αμετάβλητα για ένα μήνα κατά τη διάρκεια διατήρησης των μήλων σε θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου.


Το προϊόν της σχετικής έρευνας θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία, αφού μπορεί να προσφέρει πολλά νέα προϊόντα στην αγορά αφυδατωμένων φρούτων. Πέραν αυτού όμως, είναι πιθανό να αυξηθεί εκ νέου η κατανάλωση φρούτων, τρόφιμα που πολλοί σνομπάρουν διακινδυνεύοντας την υγεία τους.


Οι ελπίδες τώρα των ερευνητών έχουν στραφεί στον εντοπισμό κι άλλων φρούτων που θα έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα αν «εμβολιαστούν» με τα πολύτιμα αποστάγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου