VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

                               Μερικοί το προτιμούν... καυτό!



Τα καρυκεύματα που δίνουν πικάντικη γεύση στο φαγητό σου έχουν άλλη μια καλή πλευρά: μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις διάφορες σοβαρές ασθένειες μακροπρόθεσμα.


Συγκεκριμένα:

- Σκόνη τσίλι Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal PloS Biology αναφέρεται ότι η καψαϊκίνη, ένα συστατικό που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση φλεγμονών που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο για παθήσεις της καρδιάς και διαβήτη.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις Πασπάλισε μικρή ποσότητα πάνω σε ψητή πατάτα ή ποπκόρν.

- Wasabi Το ιαπωνικό χρένο, που συνήθως συνοδεύει το σούσι, εξολοθρεύει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), έναν τύπο βακτηριδίου που μπορεί να προκαλέσει πεπτικό έλκος, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κάνγκουνγκ της Νότιας Κορέας.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις Συνδύασέ το με μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά για να φτιάξεις σος με την οποία μπορείς να συνοδεύσεις το ψάρι ή το κοτόπουλο ή να την αναμείξεις στον πουρέ σου.

- Σκόνη κάρυ Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer's Disease, η κουρκουμίνη, που δίνει χρώμα στο κάρυ, μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία πλάκας στον εγκέφαλο, η οποία σταδιακά οδηγεί σε άνοια.

Πώς να τη χρησιμοποιήσεις Πρόσθεσέ τη στο κοτόπουλο ή στην τονοσαλάτα σου ή εναλλακτικά πασπάλισέ τη σε πίτα που έχεις περιχύσει με λάδι και φρυγάνισέ τη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου