VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

                   ΝΕΒ: Παράρτημα της νεολαίας του Μπερίσα στην Αθήνα;


Πιθανόν έτσι να συμπεράνει οποιοσδήποτε διαβάσει σήμερα την συνέντευξη του Κώστα Μάρκα στην αλβανική εφημερίδα «Πανοράμα». Ο υποψήφιος του Δ.Κ. του Σαλί Μπερίσα στην περιφέρεια Αυλώνος κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές σημειώνει , θέλοντας να μετρήσει «τις ήττες» του Ντούλε, πως » πριν από μερικές μέρες διεξήχθηκαν στην Αθήνα οι εκλογές για την ανάδειξη των ηγετικών οργάνων της μειονοτικής νεολαίας μεταναστών. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν 15 με 0 εις βάρος του Ντούλε».


Προκύπτουν φυσιολογικά ορισμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον κ. Μπάρκα, το κόμμα που εκπροσωπεί αυτός, τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, κι ακόμα για ποιο λόγο τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στη ΝΕΒ ο άνθρωποι του Μπερίσα τα θεωρούν εις βαρος και ως ήττα του κ. Ντούλε και του ΚΕΑΔ.


Ως προς το ποιο κόμμα εκπροσωπεί ο κ. Μπάρκας δεν χρειάζεται καν απάντηση. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του Μπερίσα, είναι ανώτατο στέλεχος της διοίκησης Μπερίσα. Το θέμα είναι λοιπόν πως να ερμηνευθούν τα πανηγύρια του Μπάρκα και της παρέας του για το μπούμεραγκ-αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της ΝΕΒ. Έχοντας όμως υπόψη το αποτέλεσμα, όπου επικράτησε παραδόξως μόνο μια ομάδα χωρίς να πετύχει ούτε ένας από άλλες ομάδες, τις καταγγελίες για σοβαρές παρατυπίες και για νοθεία , σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι του Μπερίσα ( Μπάρκας, Μήτσιος , Ξέρας , Νάτσιος) μετέφεραν στη ΝΕΒ την μπερισική αντίληψη γαι τις εκλογές και τη δημοκρατία.


Επίσης το γεγονός του ότι ο άνθρωπος του Μπερίσα θεωρεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ως ήττα του Ντούλε, τη στιγμή που όλοι ξέρουν πως η ΝΕΒ και η προηγούμενη ηγεσία όχι απλά δεν βοήθησε αλλά έβλαψε τον αγώνα που έχει δώσει η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, δείχνει εμμέσως πλην σαφώς πως η συγκεκριμένη ηγετική ομάδα της ΝΕΒ δεν εχει καμία σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία της βορειοηπειρωτικής νεολαίας, παρά αποτελεί ένα παρακλάδι εκείνων των δυνάμεων που έχουν αντιβαλθεί στον αγώνα της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.

Το απόσπασμα από την εφημερίδα:


Ndërsa pavarësisht vendosjes në listë të emrit tim dhe rezultatit përfundimtar të votimit, kandidatura ime në zgjedhjet e 2009, çmitizoi– bastionet historike të PBDNJ. Komuna dhe fshatra të tërë të minoritetit si Dhivër, Aliko, Finiq, Delvinë, Himarë, Sarandë etj, votuan Kosta Barkën dhe jo PBDNJ. Jo më larg se disa ditë më parë në Athinë u zhvilluan zgjedhjet e strukturave drejtuese të rinisë emigrante minoritare. Bilanci i të zgjedhurve ishte 15-0 në dizfavor të Dules.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου